Najdi nas na facebooku

Pogoji nakupa

Naročanje:

Naročanje blaga poteka preko nakupovalne košarice. Ob prvem nakupu se je potrebno registrirati, nadaljnji nakupi pa se izvedejo z uporabniškim imenom in geslom. Nakup izdelkov je možen le uporabnikom spletne strani. Pred pošiljanjem naročila, je potrebno pravilno vnesti podatke za račun in dostavo.
Nakupovalna košarica ima enako vlogo kot nakupovalni voziček v naši trgovini, in sicer shranjuje izbrane izdelke ter vam kaže njihovo število. Izdelek ,katerega bi želeli dodati v spletno košarico, lahko poiščete s pomočjo iskalnika, ki se nahaja na levi strani .V okvirček vpišete iskani izdelek in v osrednjemu delu zaslona se vam bodo izpisali iskani artikli s sliko in ceno. Izdelek lahko iščete tudi po skupinah izdelkov ( psi,mačke, glodalci..) , katere se nahajajo v levem stolpcu. Preprosto izberete želeno kategorijo, znotraj katere se vam prikažejo še podkategorije, med katerimi lahko izbirate. Če pa bi želeli še podrobneje iskati izdelek ,pa kliknite na "Podrobno iskanje"
Vsak izdelek ali storitev je v elektronski trgovini predstavljena z osnovnimi podatki ter še z dodatnimi : naziv izdelka, slika, krajši opis, daljši opis, dodatni podatki (barva, velikost, sestava, navodila za vzdrževanje ...), cena ter možnost ocene izdelka. Če želeni izdelek ali storitev želite položiti v nakupovalno košarico, preprosto kliknete na gumb "dodaj izdelek ", kateri se nahaja ob vsakem artiklu.

 

Vsebino košarice lahko pregledate vsak trenutek ter iz nje dodate ali odstranite izbrane izdelke.Seznam vaših izbranih artiklov lahko vidite na prvi strani spletne trgovine,v levem stolpcu ,pod oznako "Izbrani artikli" . Izbranim izdelkom lahko spremenite količino ali pa jih tudi odstranite iz računa .Glede na spremenjeno količino se preračuna celotna vrednost nakupa. Nakup izbranih izdelkov potrdite s klikom na gumb "Izbrani izdelki" .Odprlo se vam bo novo okence "Podatki o stranki" ,v katerega boste vpisali svoje podatke ,potrebne za dostavo Vašega naročila .Ko izpolnite vse podatke in se strinjate s pogoji poslovanja ,kliknite "Registracija" in vaše naročilo je poslano .

 

Poslano košarico z vsemi podatki in izbranimi izdelki bomo upoštevali kot vaše naročilo. Naročila se sklepajo preko e-pošte, tako da potrošnika po e-pošti obvestimo glede na prejeto naročilo o terminu in stroških dobave. Naročila sprejemamo tudi telefonsko, v tem primeru potrošnika pozovemo, v kolikor ima možnost da naročilo pošlje po e-pošti, če te možnosti nima si podatke zapišemo v naš šifrant kupcev s pripisom dneva in ure potrošnikovega naročila.

Cene in veljavnost ponudbe :


Ponudba na spletu velja za objavljene izdelke. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV:
Prehranski izdelki za male živali 9,5%
Vsi ostali izdelki ,ki niso namenjeni kot prehrana za male živali 22% .
Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.


Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila,razen če to ni navedeno drugače .
Slike na spletni strani so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja in ne zagotavljajo lastnosti izdelka! Trudimo se, da je napak na spletni strani čim manj, vendar so napake možne in niso izključene tako v ceni kot v opisih. Pridržujemo si pravico, da lahko cene in opise spreminjamo brez predhodne najave. V primeru napake, ugotovljene šele ob vašem oddanem naročilu, vas bomo o napaki obvestili preko e-pošte ali telefona ter vam posredovali popravljeno ponudbo

 

Dostava blaga :


Blago naročeno v naši spletni trgovini ,dostavljata naša pogodbena partnerja DPD ter GLS ( lastna dostava po potrebi in predhodnem dogovoru ).Naročeno blago pa lahko tudi sami prevzamete v naši Trgovini za male živali Tom in Jerry ,Tacenska c 169,1211 Ljubljana Šmartno .Dostava se izvrši na naslov , ki ste ga navedli ob naročilu .Dostava se vrši predvsem v dopoldanskem času ,zato je priporočljivo ,da navedete naslov za dostavo ,kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah ,lahko pa vam dostavijo paket tudi na delovno mesto .V kolikor dostava ni bila uspešna ali ste bili v času dostave odsotni , vam dostavna služba pusti obvestilo ,vi pa jih lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo .Priporočamo ,da ob oddaji naročila navedete tudi telefonsko številko ,na katero ste dosegljivi ,saj vas bodo predhodno obvestili in se dogovorili o času dostave naročenega blaga . Prodajamo in dostavljamo na področju Republike Slovenije in v EU države. Vse pogodbe se sklepajo v slovenskem jeziku( razen za ostale države EU v angleškem jeziku)

Stroški dostave hitre pošte GLS,DPD :

Stroški dostave se zaračunajo pred zaključkom naročila,tako da po opravljenem naročilu nimate več nobenih dodatnih stroškov :

vrednost nakupa do 39 eur -stroški dostave 4,92 eur + 22% DDV ( skupaj 6,00 eur )

vrednost nakupa nad 39 eur- dostava brezplačna ( razen v primerih super akcij , kjer je brezplačna dostava izključena in veljajo cene dostave 4,92 eur + 22% DDV ( skupaj 6,00 eur ))

 

Rok dobave :

Vse izdelke na zalogi odpremimo v 1-3 delovnih dneh po prejemu vašega naročila! Ob sobotah ,nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.Vsa naročila oddana med prazniki ,v sobotah ali nedeljah ,bodo odpremljena prvi naslednji delovni dan .
-v primeru bančnega nakazila ( plačilo po predračunu ) bo vaše naročeno blago odpremljeno takoj ,ko prejmemo plačilo na naš transakcijski račun .Blago bosta odpremila naša pogodbena parterja DPD ali GLS .
Vsa naročila , ki bodo oddana od ponedeljka do petka , do 13 ure ,bodo še isti dan odpremljena ,na vaš naslov pa dostavljena naslednji delovni dan .Vsa naročila oddana med prazniki ,ob sobotah ali nedeljah ,bodo odpremljena prvi naslednji delovni dan

 

V kolikor izdelkov v trenutku vašega naročila ne bi bilo na zalogi, se dobavni rok lahko tudi podaljša, naslednji rok pa vam sporočimo preko e-pošte ali telefona.
.V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da le - te dopišete v opombe na koncu vašega naročila ali jih sporočite na naš email naslov : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. informacije pa so vam na voljo tudi telefonsko 01 511 63 81 ali 031 562 994.

 

Plačilni pogoji - načini plačila:

-po povzetju :

Pri dobavi blaga po povzetju, je možno le plačilo z gotovino.

Dostava se izvrši na naslov , ki ste ga navedli ob naročilu .Dostava se vrši predvsem v dopoldanskem času ,zato je priporočljivo ,da navedete naslov za dostavo ,kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah ,lahko pa vam dostavijo paket tudi na delovno mesto . Uslužbencu dostavne službe ob prevzemu paketa izročite gotovino in bo le-ta za vas izvršil plačilo posebne položnice V kolikor dostava ni bila uspešna ali ste bili v času dostave odsotni , vam dostavna služba pusti obvestilo ,vi pa jih lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo .Priporočamo ,da ob oddaji naročila navedete tudi telefonsko številko ,na katero ste dosegljivi ,saj vas bodo predhodno obvestili in se dogovorili o času dostave naročenega blaga.

-po predračunu :

Tako za pravne, kot za fizične osebe, ki bi želeli plačilo izvršiti preko KLIKA ali drugih elektronskih oblik plačevanja, je možno plačilo po predračunu. Pošljite zahtevek za predračun na naš e-poštni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali nas pokličite na tel.: 01 511 63 81 ali 031 562 994. Poslali vam bomo predračun, takoj po vašem plačilu , pa vam bomo blago dostavili naslednji delovni dan .Plačilo po Predračunu vam lahko izdamo tudi, če na koncu obrazca za naročanje ( v nakupovalni košarici ) označite ,da bi želeli Plačilo po predračunu . Poslali vam bomo predračun, takoj po vašem plačilu , pa vam bomo blago dostavili naslednji delovni dan .Navedite točne podatke vaše družbe.
Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika. . Veljavnost predračuna je 3dni. Če predračun ni poravnan v roku 3 dneh ali nismo dobili informacije o plačilu predračuna, se vaše naročilo in izstavljen predračun stornira .

 

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)


Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko od uslužbenca dostavne službe zahtevate reklamacijski zapisnik o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.
Tovrstne reklamacije upoštevamo le v roku 14dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne bomo mogli upoštevati.


Reklamacija /Vrnitev izdelka :


V naši trgovini skrbimo za kakovost blaga., ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, ga bomo z veseljem nadomestili z drugim ali vam vrnili denar. Nepoškodovanega, v originalni embalaži, lahko brez pomislekov vrnete v roku 14 dni od prejema blaga na naslov: Trgovina za male živali Tom in Jerry ,Tacenska ul.169,1000 Ljubljana –Tacen ,in vrnili vam bomo vaš denar. Seveda lahko izdelek tudi zamenjate. Pošljete nam ga nazaj in poslali vam bomo drug artikel. V tem primeru bomo mi pokril stroške pošiljanja novega artikla, vi pa stroške pošiljanja pri vračanju. To storite z originalnim računom, ki ga dobite skupaj z izdelkom.

 

Stornacija naročila / odstop od pogodbe :

Pri spletnem nakupu si izdelkov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost odstopa od pogodbe,brez dodatnih pojasnil in razloga.

 

O nameravanem vračilu ,lahko kupec najkasneje v 14 dneh od prejema blaga izpolni in odda obrazec za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe ( naročila).Ta obrazec se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.Kupec mora nato v 14 dneh od prejema nakupa blago vrniti,s tem da sam krije neposredne stroške vračila.Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani, nerabljeni, v nepoškodovani ,originalni embalaži in v nespremenjeni količini.
Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa,ki ga prejmete ob prejemu blaga .Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu .
Klm-System ( Spletna trgovina ZooPets) se obvezuje, da v primeru odstopa od pogodbe nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila

 

Obrazec za uveljavjanje pravice do odstopa od pogodbe

ZA OBRAZEC KLIKNITE TUKAJ

 

Izdelki, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe.
Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete( ne velja za izdelke ,kjer bi z odprtjem poškodovali embalažo )pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa.
Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu v okvari oziroma ne deluje -> v tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake ali garancije.
V primeru vračila kupec krije nastale stroške ki nastanejo pri vračilu pošiljke (poštnina).

 

Pri odpovedi naročila in vračilu blaga veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga navedena v b43.d členu Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa:
Obvestilo o odstopu lahko potrošnik predloži podjetju na obrazcu iz petega odstavka tega člena ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku 14dni od prevzema izdelka, določenem za odstop od pogodbe.
Podjetje lahko na svoji spletni strani ponudi potrošniku tudi možnost, da elektronsko izpolni in predloži obrazec iz petega odstavka tega člena ali poda nedvoumno izjavo, iz katere izhaja potrošnikova volja za odstop od pogodbe. V takem primeru mu podjetje nemudoma potrdi prejem obvestila o odstopu od pogodbe na trajnem nosilcu podatkov. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik. Potrošnik krije stroške vračila blaga v primeru odstopa od pogodbe.
Klm-System ( Spletna trgovina ZooPets) se obvezuje, da v primeru odstopa od pogodbe nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila

 

Vračilo blaga:


Če Vam naročeni izdelek ne ustreza, ga lahko v roku 14 dni na vaše stroške vrnete.Potrošnik krije stroške vračila blaga. Izdelek, ki ga vračate, bomo zamenjali ali pa ga enostavno vzeli nazaj. Če ste izdelek že plačali, Vam bomo vrnili znesek v vrednosti vrnjenega blaga. Zamenjave ali vračila ne bomo mogli upoštevati za izdelke, ki so bili pri Vas doma poškodovani ali uporabljeni. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

 

Stvarna napaka:


Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
* artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
* artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
* artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
* je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.
Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.
Obrazec za uveljavitev stvarne napake lahko najdete tukaj:

 

 

POMEMBNO!
Izdelki morajo biti vrnjeni nepoškodovani in zaprti v originalni embalaži.
Denar v vrednosti vrnjenih izdelkov vračamo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Če izdelek ni po Vaših pričakovanjih, se lahko obrnete na nas preko e-maila ali nas pokličite na tel. 031 562 994 in z veseljem vam bomo svetovali. Za vse vrnjene izdelke, kjer se izkaže, da je prišlo do poškodbe zaradi nepravilne oz. neprimerne uporabe, reklamacije ne moremo upoštevati. Kupcu v tem primeru zaračunamo stroške vračila izdelka na njegov naslov. V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni obliki in količini vrniti prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kot odstop od pogodbe se šteje tudi, če potrošnik v 14 dneh po prejemu blaga le-to vrne prodajalcu. Strošek vračila blaga pri odstopu od pogodbe bremeni potrošnika.

 

Podatki – varovanje podatkov:


Vaši podatki so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Kupec soglaša, da se na elektronski naslov pošlje obvestila o Vašem naročilu. Vsa naročila pa si uporabniki lahko ogledajo tudi preko naše spletne strani.

 

Varovanje osebnih podatkov:
KLM-System se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
Za nedoločen čas hranimo naslednje podatke naših kupcev: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s Klm-System (ZooPets.eu)(račun, odstopno izjavo, elektronsko ali fax naročilo, telefonsko oz. ustmeno naročilo pisno zavedemo k računu oz. predračunu).
Navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s kupcem.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
KLM-System hrani samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke naših kupcev: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Dostopnost:


Kot ponudnik storitev informacijske družbe omogočamo enostaven, neposreden in stalen dostop do:
- svojih podatkov, vključno s svojim elektronskim naslovom,
- podatkov o vpisu v register oziroma drugo javno evidenco z navedbo registra oziroma evidence in številke vpisa,
- podatkov o obveznosti plačila davka na dodano vrednost in s tem povezanih predpisanih podatkov.
Uradni list RS, št. 98/2004 z dne 9. 9. 2004: 2. člen ZVPot

 

Avtorske pravice:


Objavljene vsebine so last podjetja Klm-System s.p.
Med avtorska dela sodijo predvsem grafični elementi, slike, besedila, članki, zvočno in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno.
Zaščitena je tudi struktura, kot posamezne idejne rešitve. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja KLM-SYSTEM S.P. . je prepovedano.
Uporabnik z objavo svojih vsebin dovoljuje podjetju KLM-SYSTEM S.P. ( ZooPets.eu ) ter vsem ostalim uporabnikom ogled teh vsebin brez omejitev v okviru javnih knjižnic, kategorij in ostalih funkcij spletne trgovine ter e-posredovanje, posredovanje preko vmesnikov, uvrščanje na druge strani, komentiranje in ocenjevanje.


Garancija:
Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

 

Pritožbe in spori:
KLM System s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

 

V primeru težav se kupec s podajalcem KLM-System s.p ( ZOOPets ali Trgovina za male živali Tom in Jerry)
lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 01 511 63 81 ali 031 562 994 ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

KLM-System s.p. ( ZOOPets ali Trgovina za male živali Tom in Jerry) se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da do medsebojne rešitve ne pride, je za reševanje sporov pristojno sodišče v kraju bivanja kupca oz. potrošnika.

 

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Sedež podjetja:
KLM-SYSTEM Darja Kožamelj s.p. Gor.vas-Reteče 36a, 4220 Škofja Loka
Tel: 01 511 63 81 ali gsm: 031 562 994

www.ZOOPets.eu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Trgovina Za male živali Tom in Jerry ,Tacenska ul.169, 1000 Ljubljana Tacen
delovni čas: pon.-pet. od 9 do 19 ure,sobote od 8 do 13 ure - Nedelja in prazniki zaprto

datum vpisa v sodni register:,01.07.1996
okrožno sodišče v Kranju - vložna številka Ajpes: 53-1150/96
davčna številka: SI38960303
matična števila: 5670035

 

.

 

 

Prijava na e-novice

mailing Naročite se na
e-novice
- novosti
- popusti
- akcije

Vnesite svoj email naslov:

Brezplačna dostava

dostava

nad 39 EUR

Naše znamke

 h-allergen fromm grainfree omnipro crockex meglium waldi unipro greenfields lintbells yumega lupinepet dry-bed

Zadnji izdelki

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov si lahko preberete tukaj.

Z zgoraj navedenim